Sisällysluettelo:

Anonim

Ammattilaiset juoksijat ansaitsevat tulonsa eri lähteistä, mukaan lukien sponsorointitapahtumat, kilpailun järjestäjien rahat, rotujen palkintorahat ja tietueiden rikkomisesta maksettavat kannustimet. Ammatilliset juoksijat saavat myös epäsuoraa korvausta valmistajien paketeista ja kengistä, tai kilpailun järjestäjiltä aiheutuvia matka- ja majoituskuluja.

Victory tuo rikkaita palkintoja huippu-ammattilaisille.

Keskimääräinen tulos

Työtilastotoimisto tarjoaa palkka-asteikot ammattilaisille, mutta ei nimenomaan radan juoksijoille. Työvaliokunnan mukaan ammattilaisurheilun keskipalkka vuonna 2008 oli 79.460 dollaria. Yksinkertaisesti palkattu verkkosivusto mainitsee ammattilaisen juoksijan keskipalkan 71 000 dollaria. Ammattimaiset juoksijat toimivat todennäköisesti sellaisten edustajien kanssa, jotka neuvottelevat korvauksista heidän puolestaan ​​ja ottavat prosenttiosuuden juoksijan tuloista palkkiona.

Sponsorointi

Sponsorointi on merkittävä tulonlähde ammattilaisille. Asteikon alareunassa juoksijat voivat yksinkertaisesti vastaanottaa paketin tai kenkiä sponsorilta. Jos he osoittavat lupauksensa, he voivat saada käteispalkintoja, jotka kasvavat asteittain menestyksen myötä. Inside Higher Ed -verkkosivusto kertoi, että yksi olympiakisojen pätevyysvaatimukset täyttävä naispuolinen radan juoksija pystyi turvaamaan vain 10 000 dollaria sponsorointiin verrattuna parhaisiin naispuolisiin juoksijoihin, jotka kykenivät komennuttamaan 150 000 dollaria 200 000 dollariin.

Esitys

Kävijät voivat ansaita ylimääräisiä tuloja saavuttamalla voiton kilpailussa tai rikkomalla tietueita. Inside Higher Ed kertoi, että vuoden 2005 IAAF: n maailmanmestaruuskisojen naisten pitkä hyppy voitti palkinnon 60 000 dollaria. Diamond League on sarja kesäkokouksia, jotka järjestetään kesäkaudella. Uutistoimisto Reuters ilmoitti, että promoottorien 2010-sarjan palkintorahoitus oli 6,6 miljoonaa dollaria, ja lisää mainosmaksuja

tie

Kävijöillä, jotka kilpailevat pitkän matkan tapahtumissa, kuten 5000 metrin tai 10 000 metrin pituisissa tapahtumissa, on mahdollisuus valita kilpa-ajo radalla tai tiellä. Maantiekilpailut, erityisesti suurkaupungimaratonit, tarjoavat myös mahdollisuuden huomattaviin tuloihin. Esimerkiksi New York City Marathon julkaisee täydellisen listan palkintorahoista viimeistelypaikoista. Miesten ja naisten kilpailun voittajat saavat vuonna 2011 kukin 130 000 dollaria. Toiset sijoittajat ansaitsevat 65 000 dollaria ja palkintorahaston 800 000 dollaria.

Ulkomuoto

Virallisia lukuja ei ole saatavilla ulkonäön rahoista, jotka promoottorit maksavat houkutellakseen huippuyrittäjiä kilpailuihinsa. Suurin osa tästä epävirallisesta tulolähteestä on parhaiten menestyville juoksijoille, kuten olympialaisten tai maailmanmestaruuskilpailijoiden tai maailmanennätysten haltijoille.